اقتصادیفوری

بودجه ۴۱ همتی شهرداری اصفهان بالاتر از نرخ تورم بسته شد

ایسنا/اصفهان شهردار اصفهان با اشاره به افزایش بودجه شهرداری از هشت هزار میلیارد تومان در ۱۴۰۰ به ۴۱ همت در ۱۴۰۴ گفت: بودجه امسال بالاتر از نرخ تورم بسته شد تا قدرت مالی شهرداری حفظ و امکان اجرای پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای بیشتری فراهم شود.

م
محمد رضا حسنی
۱۷ شهریور ۱۴۰۴، ۷:۱۱
1 دقیقه۲۵۸۰

ایسنا/اصفهان شهردار اصفهان با اشاره به افزایش بودجه شهرداری از هشت هزار میلیارد تومان در ۱۴۰۰ به ۴۱ همت در ۱۴۰۴ گفت: بودجه امسال بالاتر از نرخ تورم بسته شد تا قدرت مالی شهرداری حفظ و امکان اجرای پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای بیشتری فراهم شود.

علی قاسم‌زاده، صبح امروز دوشنبه ۱۷ شهریور در نشست خبری دوستانه با اصحاب رسانه اظهار کرد: بنا را بر این می‌گذاریم که گفت‌وگویی کاملاً راحت، آزاد و بدون رودربایستی داشته باشیم تا هر نکته‌ای که لازم است مطرح شود. من هم سعی می‌کنم در حد اطلاع و دانش خود پاسخگو باشم و اگر موضوعی نیازمند توضیح بیشتری باشد، عرض خواهم کرد.

وی با بیان اینکه امسال بودجه شهرداری ۴۱ همت بسته شد، افزود: در ۱۴۰۰ که شهرداری را تحویل گرفتم، بودجه حدود هفت تا هشت همت بود. اگر آن بودجه را با نرخ تورم به ۱۴۰۴ برآورد کنیم، به‌صورت سالیانه به حدود ۲۸ همت و به‌صورت ماهیانه به ۳۳ و سه‌دهم همت می‌رسید. از این‌رو بودجه ۴۱ همتی ما بالاتر از نرخ تورم بسته شد تا قدرت پول کاهش نیابد و بتوانیم بیش از گذشته کار کنیم.

شهردار اصفهان ادامه داد: بر همین اساس بودجه ۴۱ همتی شهرداری بیش از سرعت تورم رشد داشته و قدرت ما را در اجرای پروژه‌ها افزایش داده است. پیش‌بینی ما این است که به لطف خدا حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تحقق بودجه داشته باشیم. تاکنون که در ششمین ماه ۱۴۰۴ هستیم، مرز ۳۰ درصد تحقق بودجه را رد کرده‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل شرایط بسیار بهتری داریم. این در حالی است که کشور از نظر اقتصادی شرایط مطلوبی ندارد، اما خداوند متعال به دل پاک مردم اصفهان محبت کرده و در دو سه سال گذشته شهرداری با مشکل درآمد و هزینه مواجه نشده است.

قاسم‌زاده با یادآوری تحقق ۹۰ درصدی بودجه در ۱۴۰۳ اضافه کرد: این اتفاق در شرایط سخت اقتصادی بسیار مهم بود، البته وقتی از درآمد ۴۱ همتی شهرداری سخن گفته می‌شود، اذهان عمومی به سمت تراکم‌فروشی می‌رود، اما باید تأکید کنم که تنها ۳۲ درصد از این درآمد ساختمانی است که شامل تراکم، عوارض ماده ۱۰۰، تفکیک و موارد مشابه می‌شود. از این رقم نیز اختصاصاً سهم تراکم ۲۷ درصد است و ۶۸ درصد باقی‌مانده از منابع دیگر تأمین می‌شود.

وی خبر دیگری را نیز اعلام کرد و گفت: در ۱۴۰۱، ۶۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت گرفتیم که ۳۰۰ میلیارد آن منابع ملی بود. این رقم در ۱۴۰۲ به ۱۹۰۰ میلیارد رسید و امسال هم ۳۳۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت فروختیم که حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان آن منابع ملی است. این اوراق برای پروژه‌های شاخص شهر هزینه خواهد شد؛ از جمله ۲۹۵۰ میلیارد تومان برای قطار شهری و حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس.

شهردار اصفهان با اشاره به جایگزینی تدریجی درآمدهای مشارکتی به‌جای تراکم‌فروشی تصریح کرد: هم‌اکنون ۸۷ پروژه مشارکتی فعال داریم که ارزش مالی آن‌ها ۳۳ همت است و حدود ۱۰ همت آن درآمد خالص شهرداری خواهد بود. بسیاری از این پروژه‌ها شامل مجتمع‌های مسکونی، اداری، تجاری یا هتل هستند که تا یکی دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

قاسم‌زاده اضافه کرد: در کنار این پروژه‌ها، ۱۱۰ فرصت سرمایه‌گذاری نیز آماده کرده‌ایم که در قالب دو کتاب به زبان فارسی و انگلیسی منتشر و در نمایشگاه ایزینکس (۲۶ و ۲۷ شهریور) ارائه خواهد شد.

وی سرمایه‌گذاری شهرداری در حوزه بافت تاریخی را نیز از افتخارات این دوره مدیریت شهری دانست و گفت: در چهار سال گذشته ۱۲۰ پروژه مرمت و احیا در بافت تاریخی به پایان رسید و اکنون ۴۰ پروژه در حال اجراست. در بودجه ۱۴۰۴ نیز ۳۰۰ میلیارد تومان برای این حوزه پیش‌بینی شده که در صورت نیاز افزایش خواهد یافت، همچنین امروز جلسه معارفه دکتر توپچیان، به‌عنوان مدیر بافت تاریخی شهرداری برگزار می‌شود تا تمرکز بیشتری در مدیریت این حوزه ایجاد شود.

شهردار اصفهان با اشاره به تداوم تعهد شهرداری به تخصیص ۷۰ درصد بودجه به پروژه‌های عمرانی خاطرنشان کرد: در سال جاری ۱۴۳ پروژه عمرانی تعریف شده که ۹۲ پروژه شاخص و ۵۱ پروژه منطقه‌ای هستند. از این میان، ۶۰ پروژه تحت عنوان «بسته پرواز» انتخاب شده که قطعاً در سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید. این پروژه‌ها یا برای نخستین بار در اصفهان اجرا می‌شوند یا نقشی اساسی در رفع مشکلات آلایندگی، ترافیک و کم‌آبی دارند.

قاسم‌زاده در پایان تأکید کرد: ۶۰ پروژه یادشده با اعلام زمان‌بندی معکوس، در موعد مقرر افتتاح خواهد شد و شهرداری اصفهان متعهد است این وعده‌ها را محقق سازد.

ایسنا/اصفهان شهردار اصفهان با اشاره به افزایش بودجه شهرداری از هشت هزار میلیارد تومان در ۱۴۰۰ به ۴۱ همت در ۱۴۰۴ گفت: بودجه امسال بالاتر از نرخ تورم بسته شد تا قدرت مالی شهرداری حفظ و امکان اجرای پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای بیشتری فراهم شود.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    اقتصادی

    رقابت ناعادلانه؛ پیامد اجرای نامتوازن قوانین

    موضوع مالیات بر ارزش افزوده عسل، نابرابری در اجرای قوانین مالیاتی میان فعالان اقتصادی و مشکلات تأمین ماشین‌آلات صنعتی و دریافت تسهیلات بانکی، از مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در جلسه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان بود.

    7 روز پیش ۴۷
    اقتصادی

    عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در گلپایگان کلید خورد

    گلپایگان -معاون عمرانی فرمانداری گلپایگان گفت:بازارچه «از مزرعه تا سفره» با هدف عرضه مستقیم محصولات، کاهش واسطه‌گری، تنظیم بازار و دسترسی شهروندان به محصولات با قیمت مناسب راه‌اندازی می‌شود.

    7 روز پیش ۴۷
    اقتصادی

    ۳۶ هزار و ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی در اصفهان پرداخت شد

    اصفهان - ایرنا - معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی اصفهان گفت: ۳۶ هزار و ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه از محل اعتبارات اجزای ۷-۱ و ۷-۲ بند «ب» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به طرح‌های تولیدی و اشتغال‌زا در استان پرداخت شده است.

    10 روز پیش ۵۱
    فوری
    اقتصادی

    تجربه اصفهان در مدیریت داده‌محور بازار کالاهای اساسی

    تورم، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش وضعیت اقتصاد کلان، بیش از هر متغیر دیگری معیشت خانوارها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده نه‌تنها بازتاب‌دهنده سیاست‌های پولی و مالی است، بلکه اثر مستقیم شوک‌های سیاستی، به‌ویژه در حوزه کالاهای اساسی، را نیز نشان می‌دهد

    120 روز پیش ۷۶

    مهم‌ترین اخبار