اخبار روز

معاون رییس‌ جمهور: زاینده‌رود باید احیاء شود

اصفهان- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور گفت: زاینده‌رود، زیست‌ بومی حیاتی است و باید با بهره‌گیری از دانش بومی و فناوری‌ نوین برای احیاء آن کوشید.

م
محمد رضا حسنی
۱۷ آبان ۱۴۰۴، ۱۳:۳۲
1 دقیقه۲۰۲۰

اصفهان- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور گفت: زاینده‌رود، زیست‌ بومی حیاتی است و باید با بهره‌گیری از دانش بومی و فناوری‌ نوین برای احیاء آن کوشید.

به گزارش ایرنا، حسین افشین روز شنبه در نشست با نُخبگان اصفهان افزود: زاینده‌رود نه‌تنها منبع آب بلکه رگ حیاتی اصفهان است و بدون آن، حیات شهری و کشاورزی این منطقه بشدت آسیب می‌بیند.

وی تأکید کرد: احیای زاینده‌رود نباید تنها از مسیر تصمیم‌های اجرایی و عمرانی دنبال شود، بلکه نیازمند راهکارهای علمی، مدل‌های نوین مدیریت منابع آب و بازچرخانی و بهره‌وری در مصرف است.

وی با اشاره به ظرفیت علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی اصفهان اظهار کرد: می‌توان با تشکیل کنسرسیوم علمی میان دانشگاه صنعتی این کلانشهر، دانشگاه اصفهان، مرکز تحقیقات کشاورزی و پارک علم و فناوری، مدل بومی احیای زاینده‌رود را طراحی کرد، مدلی که بر پایه داده‌های علمی، تغییرات اقلیمی و الگوی مصرف منطقه باشد.

افشین افزود: در سال‌های اخیر، فناوری‌های متعددی برای تصفیه پساب، بازیافت آب کشاورزی و بهینه‌سازی مصرف در صنایع توسعه یافته است که می‌تواند در احیای این رودخانه به‌کار گرفته شود و در این زمینه نقش نخبگان کلیدی است و دولت از ایده‌های فناورانه برای مدیریت هوشمند منابع آب حمایت می‌کند.

معاون علمی رییس‌جمهور با تاکید براینکه زاینده‌رود باید محور توسعه پایدار و زیست‌محیطی اصفهان باشد تصریح کرد: نگاه به این رودخانه باید فراتر از یک پروژه عمرانی و در قالب طرح ملی احیای زیست‌بوم اصفهان تعریف شود.

وی همچنین اصلاح نیروگاه شهید منتظری اصفهان را راهی برای کاهش آلودگی هوای این کلانشهر دانست و گفت: اصلاح ساختار نیروگاه شهید منتظری و استفاده از سیکل ترکیبی در تولید برق می‌تواند میزان آلودگی هوا را بطور چشمگیری کاهش دهد و همزمان بازده تولید انرژی را هم تا سه برابر افزایش دهد.

افشین افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد برخلاف تصور عمومی، سهم منابع ثابت از جمله نیروگاه‌ها در آلودگی هوای اصفهان، بیشتر از خودروهاست.

معاون علمی رییس‌جمهور گفت: نیروگاه شهید منتظری با بازده حدود ۲۰ درصد، ظرفیت قابل‌ توجهی برای اصلاح و افزایش بازدهی دارد و در صورت تبدیل شدن آن به سیکل ترکیبی، بازده تولیدش تا ۶۰ درصد افزایش و میزان آلودگی‌اش نیز بطور چشمگیری کاهش می‌یابد.

وی با تأکید بر اینکه داده‌های موجود ارتباط مستقیم میان آلودگی هوا و افزایش بروز سرطان در اصفهان را نشان می‌دهد، گفت: اصلاح نیروگاه‌ها و حرکت به سمت فناوری‌های پاک می‌تواند از مهمترین پروژه‌های ملی در این دیار باشد که از نظر زیست‌محیطی و انرژی برای کشور نیز سودآور است.

وی همچنین در جمع نخبگان اصفهانی یکی از برنامه‌های دولت چهاردهم را رفع دغدغه‌های اساسی این قشر از جمله تأمین مسکن، ثبات مدیریتی، حمایت از ایده‌های فناورانه و تبدیل دستاوردهای علمی به ثروت ملی دانست و بر نقش محوری نخبگان در توسعه کشور تاکید کرد.

افشین افزود: هیچ تحولی بدون نقش‌آفرینی نخبگان ممکن نیست و آنان بزرگترین سرمایه انسانی کشور محسوب می‌شوند و ما باید شرایط ماندگاری و رشد این قشر را در کشور فراهم کنیم.

وی همچنین با اشاره به طرح ملی مسکن نخبگان گفت: تامین مسکن نخبگان از اولویت‌های اصلی دولت است و تاکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در سطح کشور برای آنان تخصیص یافته و در استان اصفهان نیز ۳۴۱ واحد به این گروه تحویل شده است.

افشین اضافه کرد: در کنار این تعداد واحد، ۸۰۰ هکتار زمین نیز در حال توسعه بوده و مشارکت خیرین نیز در این زمینه شکل گرفته است و امیدواریم بزودی هیچ نخبه‌ای در این استان بدون مسکن نباشد.

معاون علمی رییس جمهور گفت: بنیاد نخبگان اصفهان نخستین بنیاد کشور است که ساختمان آن به خود نخبگان تعلق دارد، یعنی مدیریت نخبگان در اختیار خود آنان است و چنین الگویی باید در سایر استان‌ها نیز اجرا شود تا خودشان متولی امورشان باشند.

افشین ادامه داد: اگر طرحی از سوی دانشگاه‌های اصفهان و صنعتی ارائه شود و دو دانشگاه آن را تأیید کنند، ما آمادگی داریم تا آن را در قالب سند ملی نخبگان به دولت ارائه دهیم و چنین طرحی می‌تواند مبنای اخذ تصمیم‌های ملی در حوزه علم و فناوری باشد.

وی تأکید کرد: اگر این سند آماده شود آن را به رییس‌جمهور تقدیم می‌کنم تا در کمیسیون‌های تخصصی دولت بررسی و تصویب شود.

هوش مصنوعی، محور آموزش آینده

معاون علمی رییس‌جمهور همچنین با اشاره به نقش هوش مصنوعی در تحول نظام آموزش تصریح کرد: دیگر نمی‌توان آموزش را به شکل سنتی ادامه داد و آینده آن متحول خواهد شد و ما باید از این پدیده برای آموزش شخصی‌سازی‌شده استفاده کنیم تا نقاط ضعف و قوت هر دانش‌آموز شناسایی شود.

وی از اجرای طرح موسوم به «آموزش تعاملی هوش مصنوعی و کوانتوم» خبر داد و افزود: پروژه‌ای طراحی شده است تا آموزش هوش مصنوعی از طریق پلتفرم‌های هوشمند به دانش‌آموزان ارائه شود و معاونت علمی نیز آماده حمایت از طرح‌های مشابه است.

افشین با اشاره به گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: امروز بیش از ۲ هزار شرکت جدید وارد چرخه دانش‌بنیان و حدود ۲ هزار شرکت از این فهرست خارج شده‌ است و ما معتقدیم شرکت دانش‌بنیان باید بطور دائم نوآوری و فناوری جدید ارائه کند و شرکتی که فناوری آن عمومی شود، دیگر دانش‌بنیان نیست.

وی افزود: اکنون صادرات محصولات دانش‌بنیان به نیم میلیارد دلار رسیده است و اگر در حوزه دارویی ورود پیدا نکرده بودیم، امروز باید بیش از ۱۷ میلیارد دلار دارو و تجهیزات وارد کشور می‌کردیم و اکنون با تکیه بر توان داخلی، دارو با قیمتی بسیار پایین‌تر در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

افشین همچنین با اشاره به همکاری علمی ایران و چین گفت: در قالب طرح فرصت علمی، یکصد استاد جوان با سابقه زیر پنج سال برای همکاری با چین انتخاب می‌شوند و همچنین ۲ آزمایشگاه بزرگ مشترک در حوزه فناوری‌های نو در حال راه‌اندازی است تا زیرساخت پژوهشی کشور ارتقاء یابد.

اصفهان، پیشتاز نوآوری و فناوری‌های آینده

افشین با اشاره به جایگاه اصفهان در علم و فناوری اظهار کرد: این استان همواره پیشتاز عرصه نوآوری بوده و برنامه این است که ناحیه نوآوری اصفهان در داخل شهر گسترش یابد تا مردم از ثمرات فناوری آن بهره‌مند شوند و فناوری‌های نو و کم‌انرژی می‌توانند آینده اقتصاد این شهر را متحول کنند.

وی گفت: اصفهان الگویی موفق در هم‌افزایی میان دانشگاه، صنعت و دولت است و این امر باید به توسعه واقعی، رشد اقتصاد دانش‌بنیان و ارتقای کیفیت زندگی مردم منجر شود.

به گزارش ایرنا، نشست با نخبگان استان، شرکت در جلسه پیشرفت زیست بوم فناوری استان، حضور در شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و شرکت در آیین افتتاح نمایشگاه بزرگ فن‌نما، فهرست برنامه‌های افشین در سفر یک روزه‌اش به اصفهان است.

زاینده رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی سرچشمه می‌گیرد و به تالاب بین‌المللی گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه در سال‌های اخیر به‌دلایل متعدد از جمله کاهش منابع آبی، خشکسالی، برداشت‌های بی‌رویه و مسائل مدیریتی، بطور زمانبندی شده و بیشتر برای آبیاری زمین‌های کشاورزی شرق و غرب اصفهان جریان می‌یابد.

خشکی زاینده‌رود همچنین موجب تغذیه نشدن آب‌های زیرزمینی دشت اصفهان شده و با ادامه برداشت از آب‌های زیرزمینی و تغذیه نشدن آنها بواسطه جریان نداشتن دائمی‌اش، این خطه با بحران فرونشست روبه‌رو شده و این پدیده تا ژرفای دل این جهانشهر نیز نفوذ کرده است.

اصفهان- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور گفت: زاینده‌رود، زیست‌ بومی حیاتی است و باید با بهره‌گیری از دانش بومی و فناوری‌ نوین برای احیاء آن کوشید.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    اخبار روز

    ۳۹ دستگاه ماینر قاچاق در عملیات ضربتی پلیس مبارکه کشف شد

    اصفهان - فرمانده انتظامی شهرستان مبارکه از شناسایی و توقیف ۳۹ دستگاه استخراج ارز دیجیتال (ماینر) قاچاق به ارزش ۳۹ میلیارد ریال در این شهرستان خبر داد.

    7 روز پیش ۴۶
    اخبار روز

    محموله یک‌تنی ذغال قاچاق در نائین توقیف شد

    اصفهان- فرمانده انتظامی شهرستان نایین از شناسایی و توقیف یک دستگاه خودروی حامل بیش از یک تن ذغال قاچاق از نوع «طاق» با ارزشی بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان در محورهای مواصلاتی این شهرستان خبر داد.

    7 روز پیش ۴۶
    اخبار روز

    ظرفیت انرژی خورشیدی اصفهان تا پایان سال به ۱۰۰۰ مگاوات می‌رسد

    اصفهان- مشاور عالی استاندار اصفهان از افزایش پنج‌برابری ظرفیت انرژی خورشیدی استان خبر داد و گفت: با اجرای برنامه پنج‌ساله، اصفهان به قطب تولید انرژی‌های نوین در کشور و غرب آسیا تبدیل می‌شود.

    8 روز پیش ۷۳
    اخبار روز

    کشف بیش از ۲۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سه‌ماهه اول سال در اردستان

    اردستان- فرمانده انتظامی اردستان از کشف بیش از ۲۵ کیلو و ۱۱۳ گرم انواع مواد مخدر در سه‌ماهه نخست سال جاری خبر داد.

    8 روز پیش ۶۳

    مهم‌ترین اخبار