اخبار روزفوری

هشدار صریح استاندار: شهرک علمی و تحقیقاتی نباید «پارکینگ» شرکت‌های پایتخت باشد

از تامین مالی خطرپذیر تا حکمرانی نوآورانه

م
محمد رضا حسنی
۲۳ بهمن ۱۴۰۴، ۱۲:۳۸
1 دقیقه۷۴۰

دکتر مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، با انتقاد از تبدیل شدن شهرک علمی و تحقیقاتی به شعبه‌ای برای شرکت‌های تهرانی، بر لزوم خروج از بروکراسی، قطع وابستگی به بودجه دولتی و پایان رهاشدگی اراضی تاکید کرد. وی طرح‌هایی نظیر «سه‌شنبه‌های فناوری» و تأسیس «دهکده نوآوری حکمرانی» را برای حل چالش‌های زیست‌محیطی استان پیشنهاد داد.

استاندار اصفهان در نشست هیأت اجرایی شهرک علمی و تحقیقاتی، با ادبیاتی صریح و رویکردی آسیب‌شناسانه، وضعیت فعلی این مرکز استراتژیک را به نقد کشید و اعلام کرد که اصفهان نه «خوابگاه نخبگان» است و نه قرار است شهرک فناوری آن به «پارکینگ» و حیاط‌خلوت شرکت‌های دانش‌بنیان پایتخت‌نشین تبدیل شود. دکتر مهدی جمالی‌نژاد با هشدار نسبت به روند کند تصمیم‌گیری‌هایی که منجر به فرار مغزها و مهاجرت نخبگان شده، خواستار جراحی عمیق در ساختار اقتصادی شهرک، پایان دادن به مدل‌های فرسوده درآمدزایی و حرکت به سوی دیپلماسی فعال فناوری با کشورهای همسایه شد تا اصفهان بار دیگر جایگاه خود را به عنوان هاب صدور خدمات فنی و مهندسی بازپس گیرد.

جراحی ساختاری در مدیریت اراضی و بروکراسی فناوری

استاندار اصفهان در اولین گام بر لزوم صیانت از دارایی‌های فیزیکی و معنوی شهرک تأکید کرد. وی با بیان اینکه «رهاشدگی اراضی باید پایان یابد»، از ضرورت مقابله با تغییر کاربری‌های غیرقانونی سخن گفت. به باور مدیریت ارشد استان، توسعه مجموعه‌های فناور تنها زمانی محقق می‌شود که بروکراسی‌های فلج‌کننده جای خود را به تصمیمات سریع و کارشناسی بدهند تا نخبگان به جای مهاجرت، ریشه در خاک فناوری استان بدوانند.

از تامین مالی خطرپذیر تا حکمرانی نوآورانه

جمالی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به خلاءهای مالی و مدیریتی اشاره کرد. وی راه‌اندازی «صندوق خطرپذیر تخصصی» (VC) را با اولویت صنایع آب‌بر و هوشمند، یک ضرورت حیاتی دانست. این پیشنهاد در کنار ایده تأسیس «دهکده نوآوری حکمرانی»، نشان‌دهنده تلاش برای پیوند دادن ظرفیت‌های علمی شهرک با چالش‌های واقعی زندگی مردم اصفهان از جمله فرونشست زمین، ترافیک و آلودگی هوا است

تبدیل اصفهان به هاب فناوری منطقه

استاندار اصفهان با نگاهی فرامرزی، بر لزوم فعال‌سازی دیپلماسی فناوری تاکید کرد. وی معتقد است اصفهان باید فراتر از مرزهای استانی و ملی، به عنوان قطب صادرکننده دانش و خدمات مهندسی به کشورهای همسایه شناخته شود. در این مسیر، حضور مستقیم استاندار در دفتر شهرک و اجرای بازدیدهای مستمر میدانی، پیامی روشن به فعالان این حوزه است: عصر مدیریت پشت‌میزنشینی در حوزه فناوری به پایان رسیده و حل مشکلات نخبگان در قلب میدان عملیات دنبال خواهد شد.

 

از تامین مالی خطرپذیر تا حکمرانی نوآورانه

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    اخبار روز

    ۳۹ دستگاه ماینر قاچاق در عملیات ضربتی پلیس مبارکه کشف شد

    اصفهان - فرمانده انتظامی شهرستان مبارکه از شناسایی و توقیف ۳۹ دستگاه استخراج ارز دیجیتال (ماینر) قاچاق به ارزش ۳۹ میلیارد ریال در این شهرستان خبر داد.

    7 روز پیش ۴۶
    اخبار روز

    محموله یک‌تنی ذغال قاچاق در نائین توقیف شد

    اصفهان- فرمانده انتظامی شهرستان نایین از شناسایی و توقیف یک دستگاه خودروی حامل بیش از یک تن ذغال قاچاق از نوع «طاق» با ارزشی بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان در محورهای مواصلاتی این شهرستان خبر داد.

    7 روز پیش ۴۶
    اخبار روز

    ظرفیت انرژی خورشیدی اصفهان تا پایان سال به ۱۰۰۰ مگاوات می‌رسد

    اصفهان- مشاور عالی استاندار اصفهان از افزایش پنج‌برابری ظرفیت انرژی خورشیدی استان خبر داد و گفت: با اجرای برنامه پنج‌ساله، اصفهان به قطب تولید انرژی‌های نوین در کشور و غرب آسیا تبدیل می‌شود.

    8 روز پیش ۷۳
    اخبار روز

    کشف بیش از ۲۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سه‌ماهه اول سال در اردستان

    اردستان- فرمانده انتظامی اردستان از کشف بیش از ۲۵ کیلو و ۱۱۳ گرم انواع مواد مخدر در سه‌ماهه نخست سال جاری خبر داد.

    8 روز پیش ۶۳

    مهم‌ترین اخبار

    هشدار صریح استاندار: شهرک علمی و تحقیقاتی نباید «پارکینگ» شرکت‌های پایتخت باشد