اخبار روز

چالش‌های تولید «سیب زمینی» تمامی ندارد

امسال با وجود کشت سیب‌زمینی در ۲۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان فریدونشهر، کشاورزان از کاهش ۳۰ درصدی عملکرد، نبود صرفه اقتصادی، گرانی نهاده‌ها و مشکلات ناشی از قطعی برق و کمبود سوخت گلایه‌مندند.

م
محمد رضا حسنی
۱۷ آبان ۱۴۰۴، ۹:۳۹
1 دقیقه۱۶۹۰

امسال با وجود کشت سیب‌زمینی در ۲۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان فریدونشهر، کشاورزان از کاهش ۳۰ درصدی عملکرد، نبود صرفه اقتصادی، گرانی نهاده‌ها و مشکلات ناشی از قطعی برق و کمبود سوخت گلایه‌مندند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، فریدونشهر با دارا بودن بیش از ۲۳۰۰ هکتار اراضی زیر کشت سیب‌زمینی، یکی از مناطق مهم تولید این محصول در استان اصفهان به شمار می‌آید. این اراضی شامل انواع سیب‌زمینی صنعتی و خوراکی است و تأمین‌کننده بخش قابل‌توجهی از نیاز بازار داخلی کشور محسوب می‌شود. در این روزها مزارع شهرستان فریدونشهر شاهد تلاش شبانه‌روزی کشاورزان برای برداشت سیب‌زمینی هستند، محصولی که در اردیبهشت‌ماه کاشته شده و اکنون به مرحله برداشت رسیده است.

پیش‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی از مزارع فریدون‌شهر به گفته پیمان فیروزنیا، مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان، با وجود پیش‌بینی برداشت حدود ۵۰ هزار تُن سیب‌زمینی از مزارع شهرستان فریدونشهر، کشاورزان نسبت به وضعیت بازار و افت قیمت‌ها ابراز نگرانی می‌کنند. به گفته یکی از کشاورزان فریدون‌شهری، محصولمان آماده برداشت است ولی قیمت ندارد؛ جلوی صادرات گرفته شده است.وی می‌گوید: سال گذشته ۴۰ هکتار زیر کشت داشتیم اما امسال به‌دلیل گرانی کود و سموم، سطح زیر کشت را به ۷ هکتار کاهش دادیم.امسال با وجود کشت سیب‌زمینی در ۲۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان، کشاورزان از کاهش ۳۰ درصدی عملکرد، نبود صرفه اقتصادی، گرانی نهاده‌ها و مشکلات ناشی از قطعی برق و کمبود سوخت گلایه‌مندند.

کاهش ۳۰ درصدی برداشت سیب‌زمینی بر اساس برآورد کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان فریدونشهر، سرمای زودرس در اواخر شهریور ماه باعث خسارت گسترده به مزارع شده و حدود ۳۰ درصد کاهش عملکرد نسبت به سال زراعی گذشته را رقم زده است. همچنین مشکلات ناشی از قطعی برق چاه‌های کشاورزی، کمبود سوخت و افزایش قیمت نهاده‌ها، فشار زیادی بر تولیدکنندگان وارد کرده است.

فریدون‌شهر یکی از مهم‌ترین مراکز تولید سیب‌زمینی کشوربرداشت سیب زمینی در فریدونشهر از نیمه مهر آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد، نبود صنایع تبدیلی برای این محصول در شهرستان و کمبود انبارفنی و سردخانه موجب می‌شود کشاورزان محصول خود ارزان بفروشند.تمام مراحل تولید سیب‌زمینی از کاشت بذر تا برداشت، سردخانه و بسته‌بندی در شهرستان انجام می‌شود، با این حال، فقدان حلقه پایانی این زنجیره یعنی کارخانه صنایع تبدیلی، به یک چالش جدی برای کشاورزان تبدیل شده است.با وجود تمام این چالش‌ها، فریدون‌شهر همچنان یکی از مهم‌ترین مراکز تولید سیب‌زمینی کشور است و نقش مهمی در تأمین نیاز بازار داخلی دارد.کارشناسان معتقدند اگر حمایت‌های لازم در زمینه تأمین سوخت، تضمین خرید و باز شدن مسیر صادرات انجام شود، کشاورزان این شهرستان توان بالایی برای توسعه کشت و ارتقای بهره‌وری محصولات خود خواهند داشت.

امسال با وجود کشت سیب‌زمینی در ۲۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان فریدونشهر، کشاورزان از کاهش ۳۰ درصدی عملکرد، نبود صرفه اقتصادی، گرانی نهاده‌ها و مشکلات ناشی از قطعی برق و کمبود سوخت گلایه‌مندند.

واکنش خود را ثبت کنید

نظر خود را با یک لمس درباره این گزارش بیان کنید

۰ واکنش
اشتراک‌گذاری:

نظرات۰

م
0/1000
در حال دریافت نظرات...

    اخبار مرتبط

    اخبار روز

    ۳۹ دستگاه ماینر قاچاق در عملیات ضربتی پلیس مبارکه کشف شد

    اصفهان - فرمانده انتظامی شهرستان مبارکه از شناسایی و توقیف ۳۹ دستگاه استخراج ارز دیجیتال (ماینر) قاچاق به ارزش ۳۹ میلیارد ریال در این شهرستان خبر داد.

    7 روز پیش ۴۶
    اخبار روز

    محموله یک‌تنی ذغال قاچاق در نائین توقیف شد

    اصفهان- فرمانده انتظامی شهرستان نایین از شناسایی و توقیف یک دستگاه خودروی حامل بیش از یک تن ذغال قاچاق از نوع «طاق» با ارزشی بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان در محورهای مواصلاتی این شهرستان خبر داد.

    7 روز پیش ۴۶
    اخبار روز

    ظرفیت انرژی خورشیدی اصفهان تا پایان سال به ۱۰۰۰ مگاوات می‌رسد

    اصفهان- مشاور عالی استاندار اصفهان از افزایش پنج‌برابری ظرفیت انرژی خورشیدی استان خبر داد و گفت: با اجرای برنامه پنج‌ساله، اصفهان به قطب تولید انرژی‌های نوین در کشور و غرب آسیا تبدیل می‌شود.

    8 روز پیش ۷۳
    اخبار روز

    کشف بیش از ۲۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سه‌ماهه اول سال در اردستان

    اردستان- فرمانده انتظامی اردستان از کشف بیش از ۲۵ کیلو و ۱۱۳ گرم انواع مواد مخدر در سه‌ماهه نخست سال جاری خبر داد.

    8 روز پیش ۶۳

    مهم‌ترین اخبار

    چالش‌های تولید «سیب زمینی» تمامی ندارد