حالت شب
  • Monday, 30 June 2025
استاندار اصفهان: تاریخ، سکوت یونسکو در برابر تعرض به میراث ایران را فراموش نمی‌کند

استاندار اصفهان: تاریخ، سکوت یونسکو در برابر تعرض به میراث ایران را فراموش نمی‌کند

اصفهان – ایرنا – استاندار اصفهان گفت: در جریان تهاجم رژیم صهیونیستی، حتی یک کلام در دفاع از میراث جهانی کاشان، اصفهان و دیگر شهرهای تاریخی کشور از سوی یونسکو شنیده نشد و تاریخ این سکوت را فراموش نخواهد کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از گزارش صبح روز دوشنبه روابط عمومی استانداری اصفهان، مهدی جمالی نژاد در آیین گرامیداشت چهاردهمین سالروز ثبت باغ تاریخی فین در فهرست میراث جهانی یونسکو با انتقاد از سکوت نهادهای بین‌المللی فرهنگی در برابر تهدیدات اخیر علیه میراث فرهنگی کشورمان اظهار داشت: ما در نبرد اخیر و در جریان تهاجم بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به ایران، از شما عمل که هیچ، حتی گفتاری در حمایت از میراث تاریخی ایران نشنیدیم.

وی افزود: آیا زمان آن نرسیده که یونسکو به جای پناه بردن به سکوت در خلوت سیاست، به زبان انسانیت سخن بگوید؟ آیا شعار حفظ میراث جهانی تنها طوماری زیبا بر دیوار نهادهای فرهنگی است؟ آیا باید حتماً گنبدی فروریزد یا کتیبه‌ای آسیب ببیند تا درک کنیم که میراث مشترک بشریت در معرض خطر قرار دارد؟

استاندار اصفهان تاکید کرد: تاریخ این سکوت را از یاد نخواهد برد؛ تاریخ سکاندار حقیقت است، دشمنان می‌شکنند و می‌روند اما آنچه در جان مردم جاودانه است، استوار باقی می‌ماند.

جمالی نژاد با اشاره به جایگاه تاریخی اصفهان و کاشان گفت: تمام این ۲ شهر حرم تاریخی‌اند و ثبت شده در حافظه ملی کشور. تعرض به آن‌ها، تعرض به هویت ملت ایران است و این گناه بزرگ در سایه سکوت نهادهایی مانند یونسکو شکل گرفت.

وی افزود: دشمنان با تخریب و تهاجم نمی‌توانند تاریخ را از میان ببرند، چرا که ریشه‌های کهن یک ملت را هیچ طوفانی از جا نمی‌کند. آنچه با جان مردمان عجین شده، در خاک زمان می‌ماند و باز می‌روید.

جمالی نژاد با تاکید بر اینکه آجر به آجر دو شهر اصفهان و کاشان تاریخی و حامل هویت‌اند، خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی تنها مجموعه‌ای از سنگ و گل نیست، بلکه یادبود ملت‌ها و گوهر هویت ملی است. تخریب فیزیکی یک بنا کاری است که هر دشمنی می‌تواند انجام دهد، اما محو خاطرات تاریخی تنها در صورت فراموشی مردم ممکن است و ملت ایران هیچ‌گاه گذشته خود را فراموش نخواهد کرد.

استاندار اصفهان گفت: امروز بیش از هر زمان نیازمند پاسداری آگاهانه از میراث فرهنگی هستیم. یادگیری از گذشته و انتقال آن به نسل‌های آینده، بهترین سپر در برابر دشمنان هویت است.

به گزارش ایرنا، در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به کشورمان، برخی شهرهای تاریخی ایران از جمله اصفهان بارها مورد تعرض قرار گرفت.

رژیم صهیونیستی از سحرگاه جمعه (۲۳ خرداد) با نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حاکمیت ملی ایران، مناطقی در شهرهای کشور از جمله تاسیسات هسته‌ای را مورد هدف حمله نظامی قرار داد. در جریان این حملات تروریستی، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و شهروندان غیرنظامی به شهادت رسیدند.

جمهوری اسلامی ایران جمعه شب (۲۳ خرداد) در پاسخ به حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی، عملیات وعده صادق ۳ را با شلیک ده‌ها فروند موشک به سمت سرزمین‎‌های اشغالی آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا نیز بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) با تجاوز به سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ رژیم صهیونسیتی علیه ایران پیوست.

در پی این اقدام، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه با صدور پیامی تاکید کرد: بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را می‌دهد، ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد.

ایران شامگاه دوشنبه ۲ تیر با شلیک بیش از ۱۰ موشک به پایگاه العدید آمریکا در قطر و در عملیاتی با عنوان بشارت فتح پاسخ تجاوز ایالات متحده به خاک خود را داد.

بامداد سوم تیر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در توییتی با تایید ضمنی اخباری که درخصوص توقف تبادل آتش میان ایران و رژیم صهیونسیتی بود نوشت: اگر رژیم صهیونیستی متعهد باشد بعد از ساعت چهار بامداد حمله ای انجام ندهد، ایران نیز پاسخی نخواهد داد.

بدین ترتیب با تحمیل توقف حملات به رژیم صهیونسیتی جنگ تحمیلی بر ایران در ساعت ۷:۳۰ صبح سوم تیرماه و پس از شلیک آخرین موج موشکی ایران به سوی سرزمین های اشغالی خاتمه یافت.

دیدگاه / پاسخ