
اصفهان رتبه ششم کشوری را در اشتغال مددجویان دارد
ایسنا/اصفهان معاون توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی بهزیستی استان اصفهان گفت: رتبه کشوری ما در جذب اعتبارات اشتغال ششم است. حدود ۷۰ نفر موفق به نصب پنلهای خورشیدی روی بام منازل خود شدند.
سیدکمال صدیقی امروز یکشنبه ۲۲ تیر در نشست خبری بهمناسبت هفته بهزیستی اظهار کرد: دفتر توانمندسازی و رفاه اجتماعی که به تازگی تأسیس شده، براساس چارت و ساختار جدید سازمان بهزیستی، از حوزههای سلامت اجتماعی و سایر بخشها جدا شده و به زیرمجموعه معاونت اضافه شده است. وظایفی که در این دفتر دنبال میشود شامل بیمه پایه درمان برای جامعه هدف، بیمه اجتماعی بانوان سرپرست خانوار شهری و روستایی، بستههای پرداخت کمک هزینه تحصیلی، کمک هزینه دانشجویی و طرح استعدادیابی و توسعه مهارتهای نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال است.
وی افزود: این طرح بهتازگی کلید خورده و استان اصفهان بهعنوان استان پایلوت مجری آن انتخاب شده است. درمان و جراحی کودکان تحت پوشش نیازمند زیر ۱۸ سال از طریق تفاهمنامهای با مؤسسه خیریه زنجیرهای امید بهصورت رایگان ارائه میشود. طرح استعدادیابی و توسعه مهارتهای جامعه هدف تحت پوشش، ویژه نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال، با همکاری شش مرکز مثبت زندگی در حال اجرا است. دفتر اشتغال نیز یکی از موضوعات مهم در راستای توانمندسازی جامعه هدف است.
معاون توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: رتبه کشوری ما در جذب اعتبارات اشتغال ششم است و توانستهایم ۶۶ درصد از این اعتبارات را جذب کنیم.
صدیقی با اشاره به اینکه نصب پنلهای خورشیدی، حدود ۲۸ نفر متقاضی داشتیم که از این تعداد، نزدیک به ۷۰ نفر موفق به نصب پنلهای خورشیدی روی بام منازل خود شدند، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی ما با برخی بانکهای عامل، بهویژه بانک رسالت بوده که به تعهدات خود عمل نکردند. ما تفاهمنامهای با وزارت نیرو امضا کردهایم تا مددجویانی که نمیتوانند تسهیلات اشتغال را جذب کنند، بتوانند از تسهیلات نیروگاههای خورشیدی تجمیعی بهرهمند شوند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ نفری که پنلهای خورشیدی نصب کردهاند، هر کدام ۵ کیلووات تولید میکنند که مجموعاً ۳۵۰ کیلووات میشود. در بخش مسکن، بهزیستی بهعنوان تسهیلکننده عمل میکند و انتظار داریم خیران و شرکای اجتماعی در این زمینه همکاری کنند.
بسیاری افراد از میزان توانمندیهای معلولان آگاهی ندارند
پژمان شبانان، معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان نیز در ادامه گفت: کار در سازمان بهزیستی ویژگی خاصی دارد. در خصوص حوزه توانبخشی باید بگویم که این واژه به سطح سوم اقدامات پیشگیرانه اشاره دارد. سطح اول اقدامات پیشگیرانه شامل آموزشهایی است که برای تمامی آحاد جامعه ارائه میشود. هدف این سطح پیشگیری، جلوگیری از ایجاد بیماری یا معلولیت و ارتقای سطح دانش جامعه است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: سطح دوم پیشگیرانه شامل اقدامات غربالگری است؛ به این معنا که با بررسیهایی که انجام میدهیم، موارد بیماری را به موقع شناسایی کنیم. سطح سوم اقدامات نیز خدمات توانبخشی است؛ زمانی که بیماری اتفاق افتاده و درصدی از معلولیت ایجاد کرده، ما باید این میزان را به حداقل کاهش دهیم و توانمندی افراد را افزایش دهیم.
شبانان با بیان اینکه ما دو استراتژی اصلی در رابطه با تداوم بخشی داریم، یکی برابر سازی فرصتها و دیگری تلفیق اجتماعی معلولان تصریح کرد: تمامی فعالیتهایی که انجام میدهیم، مبتنی بر این دو سرفصل است. برای گروه هدفمان برنامهریزی توانبخشی خواهیم داشت که شامل دو کار اساسی است:
وی اظهار کرد: باید توانمندی افراد دارای معلولیت را با روشهای مختلف افزایش دهیم. برنامههایی متمرکز بر خود معلولان شامل توانبخشیهای پزشکی، خدمات پزشکی و سایر کمکهای مورد نیاز را فراهم میکنیم. حمایتهای مالی از آنها انجام میدهیم و توانبخشی مبتنیبر مراکز روزانه، شبانهروزی، ویزیت در منزل و مراقبت در منزل ارائه خواهیم کرد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان متذکر شد: بخش دیگری از فعالیت ما در حوزه توانبخشی، برطرف کردن موانع از سر راه معلولان است. دو مانع اصلی وجود دارد که اجازه نمیدهد معلولان نقش اجتماعی خود را ایفا کنند؛ یکی موانع فیزیکی و دیگری موانع فرهنگی. ما با برنامهریزی در زمینه مناسبسازی سعی داریم موانع فیزیکی را کاهش دهیم و با معرفی توانمندیهای افراد دارای معلولیت، زمینه جذب آنها به محیط اجتماع و کار را فراهم کنیم.
شبانان اظهار کرد: معضلی که وجود دارد این است که بسیاری از کارفرمایان و افراد، از میزان توانمندیهای افراد دارای معلولیت آگاهی ندارند.
دیدگاه / پاسخ
موارد مرتبط
محبوبترین مطالب
مجموعه ها
خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از جدیدترین اخبار روز مطلع شوید!