حالت شب
  • Friday, 19 April 2024
تاکید کمیته علمی کشوری کرونا بر لزوم استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی

تاکید کمیته علمی کشوری کرونا بر لزوم استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ضمن تاکید بر تداوم استفاده از ماسک به خصوص در اماکن عمومی و سربسته، گفت: افرادی که در برنامه های تلویزیونی در مورد موضوعات مربوط به سلامتی صحبت می کنند، باید تخصص لازم در این زمینه را داشته باشند و یا براساس منابع موثق اظهار نظر کنند.

 دکتر حمیدرضا جماعتی با بیان اینکه بیماری کرونا هنوز تمام نشده است، گفت: در برخی کشورهای آفریقایی و آمریکایی، شاهد افزایش ابتلا به زیرسویه های اُمیکرون مانند BA۴ و BA۵ هستیم. بنابراین با توجه به گردش ویروس مخصوصا در کشورهای آفریقایی که درصد واکسیناسیون شان بسیار پایین است، احتمال اینکه با سویه های جدید مواجه شویم، بالا می رود.

وی ادامه داد: در حال حاضر در آسیا و اروپا، موارد ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، ثابت و رو به کاهش است و جهش جدیدی در این کشورها وجود ندارد.

وی گفت: در مورد کشور خودمان، بر اساس پیش بینی های متخصصان به نظر می رسد که تا سه ماه آینده موج جدیدی از کرونا و افزایش چشمگیری در ابتلا به این بیماری نداشته باشیم و اما بعد از آن و در فصول سرد سال، نمی توان پیش بینی کرد که چه اتفاقی خواهد افتاد.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: در حال حاضر زیرسویه های دیگر اُمیکرون مانند BA۴، ۵BA و BA.X که در آمریکا و کشورهای آفریقایی غالب است، در کشور ما شیوع پیدا نکرده بنابراین تا زمانی که مطمئن نشده ایم که این زیرسویه ها در آن کشورها چگونه رفتار می کنند، باید جوانب احتیاط و پروتکل های بهداشتی را با جدیت رعایت کنیم.

دکتر جماعتی تاکید کرد: توصیه کمیته علمی کشوری کرونا این است که گروه های پرخطر مانند سالمندان، بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، نوبت چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند.

کودکان ۵ تا ۱۱ ساله هم حتما واکسیناسیون را انجام دهند چراکه کودکان می توانند عامل انتقال بیماری باشند بنابراین تکمیل واکسیناسیون همچنان مورد تاکید کمیته علمی کرونا است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ضمن تاکید بر استفاده از ماسک و پروتکل های بهداشتی، خاطرنشان کرد: درست است که پاندمی از مرحله حاد عبور کرده، اما ویروس همچنان در کشور در چرخش است و پاندمی به پایان نرسیده است لذا باید گوش به زنگ باشیم تا دوباره گرفتار نشویم.

دکتر جماعتی تاکید کرد: افرادی که در برنامه های تلویزیونی در مورد موضوعات مربوط به سلامتی صحبت می کنند، باید تخصص لازم در این زمینه را داشته باشند و یا براساس منابع موثق اظهار نظر کنند.

وی گفت: تصمیم گیری های کلان در حوزه سلامت باید از سوی مراجع ذیصلاح، مسئولان، کارشناسان و متخصصان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شود. اظهارنظرهای شخصی در موضوعات مربوط به سلامتی مورد تایید نیست. مردم اخبار و اطلاعیه های وزارت بهداشت را پیگیری کنند.

دیدگاه / پاسخ