حالت شب
  • Wednesday, 04 December 2024
حجم سد زاینده‌رود به ۲۳۷ میلیون متر مکعب رسید

حجم سد زاینده‌رود به ۲۳۷ میلیون متر مکعب رسید

 

براساس آخرین آمار اعلام‌ شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، حجم آب پشت سد زاینده‌رود به ۲۳۷ میلیون متر مکعب رسیده که برابر با ۱۹ درصد از حجم سد بوده و نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد کاهش را ثبت کرده است.

 بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا سوم آذر ۱۴۰۳ موجودی مخزن ۲۲ سد در کشور کاهش داشته است.

بیشترین کاهش حجم سد مربوط به سد «استقلال» در هرمزگان است که نسبت به سال گذشته ۷۱ درصد کاهش پیدا کرده است، سپس سد «کمال صالح» در استان مرکزی با ۴۱ درصد کاهش، سد «نساء» در استان کرمان با ۴۰ درصد کاهش، سد «سر نی» در استان هرمزگان با ۳۴ درصد کاهش، سد «شمیل و نیان» در استان هرمزگان با ۳۱ درصد کاهش، بیشترین کاهش حجم را در بین مهم‌ترین سدهای کشور داشته‌اند.

از سوی دیگر بیشترین افزایش حجم مربوط به سد «چاه نیمه ها» در سیستان و بلوچستان است که نسبت به سال گذشته ۳۹۱ درصد افزایش پیدا کرده است سپس به سد «اکباتان، آبشینه» در همدان است که نسبت به سال گذشته حجم آن ۳۰۳ درصد افزایش پیدا کرده است. ۱۳ سد دریاچه ارومیه در حال حاضر ۵۲۷ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۳۲ درصد از حجم این سد است و نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

سدهای پنج‌گانه تهران در حال حاضر ۳۹۱ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۲۱ درصد از حجم این سدهاست و نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در خوزستان که پرآب‌ترین جلگه کشور است نیز «زنجیره کارون» بیش از ۷ هزار و ۴۷۹ میلیون متر مکعب، «سد دز» ۱۰۰۵ میلیون متر مکعب، سد «کرخه» بیش از ۱۹۷۰ میلیون متر مکعب، سد «‌جره» ۱۵۴ متر مکعب و سد «‌مارون» ۵۳۹ میلیون متر مکعب آب دارد که در این بین بیشترین افزایش حجم مربوط به سد «جره» است که نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد افزایش را ثبت کرده است.

حجم آب پشت سد زاینده‌رود به ۲۳۷ میلیون متر مکعب رسیده که برابر با ۱۹ درصد از حجم سد بوده و نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد کاهش را ثبت کرده است.

حجم سد زاینده‌رود به ۲۳۷ میلیون متر مکعب رسید

 زاینده رود  که از روز جمعه دوم آذزماه بازگشایی شده است، ابتدا به غرب استان اصفهان رسید و سه روز برای شبکه آبیاری باغات و مزارع غرب این استان تخصیص یافته است و احتمالا هشتم آذرماه زاینده رود به اصفهان می رسد و سپس جهت آبیاری مزارع شرقی اصفهان به سمت تالاب گاوخونی به جریان خود ادامه خواهد داد .

کاهش مزارع زیر سطح کشت نسبت به سال گذشته

رئیس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با بیان اینکه مساحت مزارع زیر کشت نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، تاکید کرد: در حقیقت  ۴۰ درصد مساحت مزارع سال گذشته زیر کشته رفته است چرا که آب تخصیص یافته، اجازه کشت بیشتری را نمی‌ دهد.
 
وی گفت: کشاورزان ترجیح دادند همچون سال گذشته، کشت غله را در اولویت قرار دهند و بیشتر مساحت مزارع زیر کشت به این محصول اختصاص یافت.
 
 
 
 
 
 
 

دیدگاه / پاسخ