حالت شب
  • Sunday, 05 May 2024
عملیات اجرایی طرح توسعه فیبرنوری نجما  در اصفهان آغاز شد

عملیات اجرایی طرح توسعه فیبرنوری نجما در اصفهان آغاز شد

  به گزارش باخبرباش به نقل از ایرنا مدیر مخابرات منطقه اصفهان در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح "نهضت جهادی توسعه فیبرنوری"(نجما) در اصفهان گفت: در این طرح که برای ۲ سال آینده برنامه‌ریزی شده است، ظرفیت‌سازی لازم برای ایجاد ۱۵۰ هزار پورت فیبر نوری(FTTP) در لایه دسترسی در استان انجام می‌شود.

اسماعیل قربانی با بیان اینکه توسعه فیبر نوری در لایه دسترسی در استان از سال ۱۳۹۵ آغاز شد، اظهار داشت: تاکنون حدود ۱۱ هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری در استان ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ظرفیت‌سازی بالقوه برای دسترسی به فیبرنوری در ۱۸۰ هزار پورت انجام شده است، اضافه کرد: ۸۵ هزار پورت از آنها بالفعل است و در صورت تقاضا در زمان کوتاهی برای متقاضیان دائر می‌شود.

قربانی با بیان اینکه در زمان حاضر حدود ۳۹ هزار و ۵۰۰ سرویس مبتنی بر فیبر نوری در استان دائر است، خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ پهن باند در استان اصفهان معادل ۷۷ درصد بوده که ۱۲ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

وی با اشاره به اینکه در طرح توسعه فیبرنوری باید سرعت یکصد مگابیت بر ثانیه برای مشترکان فراهم شود، خاطرنشان کرد: در طرح "نجما" قرار است تا ۲ سال آینده ۱۵۰ هزار پورت مبتنی بر فیبر نوری برای مشترکان فراهم شود و ظرفیت شبکه دیتا که اکنون ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه است، به ۳۵۰ برسد.

به گفته وی، در مرحله نخست طرح نجما دسترسی به فیبرنوری در ۶۷ مرکز مخابراتی در سطح استان تعریف شده است.

قربانی ادامه داد: ۹ هزار و ۵۰۰ پورت اینترنت پُرسرعت تجاری، ۶۶۸ هزار پورت اینترنت پُرسرعت(ADSL) و ۱۰ هزار پورت اینترنت پُرسرعت(VDSL) در استان اصفهان فعال است.

قربانی همچنین با بیان اینکه در زمان حاضر در استان اصفهان یکهزار و ۴۳۲ روستای دارای ارتباط مخابراتی وجود دارد که ۹۳۱ روستای آنها بیش از ۲۰ خانوار دارند، اظهار داشت: ۹۲۱ روستای استان دارای شبکه تلفن ثابت خانگی هستند و ۷۷۹ روستا به اینترنت پُرسرعت (adsl) دسترسی دارند.

وی با اشاره به اینکه یکهزار و ۶۹۸ روستای استان زیر پوشش شبکه تلفن همراه هستند، افزود: این استان دارای حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک تلفن ثابت با ضریب نفوذ ۴۵.۹۸ درصد است در حالی که ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور ۳۴.۱۳ درصد است.

قربانی به فعال بودن هفت میلیون و ۵۰۰ هزار سیم کارت همراه اول در استان با ضریب نفوذ ۱۳۸ درصد نیز اشاره و اضافه کرد: در مجموع می توان گفت که حدود ۱۰ میلیون سرویس مخابراتی در اصفهان فعال است یعنی به ازای هر یک نفر ۲ سرویس مخابراتی وجود دارد و با توجه به وسعت جغرافیایی استان و تعدد سرویس‌ها، شرایط مطلوبی داریم.

الهام آزاد نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس نیز در این مراسم با اشاره به اینکه اصفهان چهارمین استانی است که عملیات اجرایی طرح نجما در آن آغاز شده است، گفت: از مسوولان شرکت مخابرات درخواست داریم تا زیرساخت لازم برای توسعه فیبر نوری در مناطق دورافتاده استان از جمله خور و بیابانک و نایین نیز فراهم شود.

همچنین حسین محمدصالحی دارانی نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت نیز در این مراسم خواستار توسعه شبکه فیبرنوری در مناطق سخت گذر بویژه در غرب استان، نقاط گردشگرپذیر و برای شهرداری‌ها بمنظور اجرای پایش تصویری شد.

در این مراسم بطور نمادین و از طریق ارتباط تصویری، عملیات اجرایی طرح "نهضت جهادی توسعه فیبرنوری"(نجما) در سه مرکز مخابراتی در سپاهانشهر اصفهان، شاهین شهر و خوانسار آغاز شد.

استان اصفهان دارای بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان است.

دیدگاه / پاسخ