حالت شب
  • Friday, 13 September 2024
مجوز ۴۷۳ سِقط قانونی جنین در اصفهان صادر شد

مجوز ۴۷۳ سِقط قانونی جنین در اصفهان صادر شد

به گزارش باخبرباش به نقل از مهر  منصور فیروزبخت ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آماری از سقط غیرقانونی جنین در اصفهان نداریم، اظهار داشت: با ابلاغ قانون جوانی جمعیت، رویه سِقط درمانی تغییر کرده و آمار سقط قانونی نیز بسیار اندک و شامل موارد خاصی است که برای مثال بارداری برای مادر و جنین مشکلاتی ایجاد می‌کند.‌

وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۸۶ درخواست برای سقط قانونی به اداره کل پزشکی قانونی استان اصفهان وارد شد، افزود: از این تعداد برای ۴۷۳ مورد مجوز سقط قانونی توسط قاضی ویژه کمیسیون سقط صادر شده که البته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ حدود ۶.۵ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان خاطرنشان کرد: موارد سقط قانونی و درمانی استان واقعاً نسبت به موارد غیر قانونی ناچیز بود اما وقتی در جامعه مطرح می‌شد که پزشکی قانونی مجوز می‌دهد این مسئله در جامعه عادی انگاری شد که حتی سقط جنین سالم که زیر چهار ماه باشد می‌توانند سقط کنند.

فیروزبخت با بیان اینکه نزدیک به ۱۰۰ درصد نظریات پزشکی قانونی استان توسط مراجع قضائی منجر به صدور رأی می‌شود، ابراز داشت: همکاران ما در پزشکی قانونی علی رغم سختی کار و فضای فیزیکی نامساعدی که دارند هر ساله جزو رتبه برتر پزشکی قانونی در حوزه گواهی نویسی کشور هستند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ نمونه گیری از ۲ هزار و ۱۸۸ متهم انجام شد، ادامه داد: ۲ هزار و ۲۵۳ پروفایل ژنی از متهمان در بانک هویت ژنتیکی استخراج شد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۳۵ هزار و ۱۶۲ پرونده معاینات بالینی ثبت شد، خاطرنشان کرد: این تعداد پرونده نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش ۱۱.۲ درصدی داشته است.

فیروزبخت با بیان اینکه شمار معاینات اجساد نیز در سال گذشته ۳.۳ درصد افزایش داشته که چهار هزار و ۱۴۸ مورد بوده است، خاطرنشان کرد: استان اصفهان در بخش معاینات بالینی پس از تهران و خراسان رضوی در رتبه سوم و در زمینه معاینات اجساد در ردیف چهارم کشور است.

وی ادامه داد: یک‌هزار و ۶۳۴ پرونده در سال گذشته در کمیسیون‌های پزشکی قانونی بررسی و به نتیجه رسیده که ۲۳.۳ درصد نسبت به ۱۴۰۰ رشد داشته است.

بیشترین موارد شکایت قصور از پزشکان عمومی است

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان به پرونده‌های قصور پزشکی در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: ۲۲۱ پرونده قصور پزشکی بررسی شد که ۷۸ مورد آن منجر به محکومیت پزشکان و کادر درمان شده و در ۱۴۳ مورد نیز پزشکان و کادر درمان تبرئه شدند.

فیروز بخت با اشاره به اینکه پرونده‌های قصور پزشکی هم در پزشکی قانونی و هم سازمان نظام پزشکی بررسی می‌شود، خاطرنشان کرد: براساس آمار پزشکی قانونی استان بیشترین موارد شکایت از پزشکان مربوط به پزشکان عمومی بوده که اقدام به درمان زیبایی می‌کردند و پس از آن جراحی زنان- زایمان و جراحی ارتوپدی بوده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با بیان اینکه در سال گذشته ۹ هزار و ۵۹۲ پرونده آزمایشگاهی شامل سم‌شناسی و آسیب‌شناسی در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت، ابراز داشت: این آمار نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود سه درصد کاهش نشان می‌دهد.

افزایش ۲۴.۷ درصدی مصدومان تصادفات رانندگی

وی با اشاره به رشد ۱۲.۶ درصدی تصادفات منجر به فوت در استان طی سال ۱۴۰۱، گفت: سال گذشته یکهزار و ۱۵۳ فوت ناشی از تصادف در استان اصفهان اتفاق افتاده که از این تعداد ۴۰۹ مورد مربوط به مسیر داخل شهر و ۷۱۲ نفر مربوط به جاده‌های برون شهری بودند.

فیروزبخت با بیان اینکه اصفهان به لحاظ آمار تصادفات منجر به فوت در رده ۲۳ کشور قرار دارد، افزود: آمار مصدومان ناشی از تصادفات استان نیز طی سال گذشته ۳۰ هزار و ۹۸۴ مورد بوده که نسبت به ۱۴۰۰ افزایش ۲۴.۷ درصدی نشان می‌دهد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با بیان اینکه تلفات مسمومیت با گاز co در سال گذشته ۹۵ نفر بود، اظهار داشت: متأسفانه افزایش ۵۵.۷ درصدی در زمینه روبه رو بودیم و اصفهان در ردیف هستم کشور قرار گرفته که آمار خوبی نیست.

فیروزبخت افزود: تلفات غرق شدگی در استان اصفهان سال گذشته ۶۰ نفر بود که ۲۷.۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه آماری از مسمومیت بر اثر مصرف مشروبات الکلی در استان نداریم، گفت: فوتی‌های ناشی از اعتیاد سو مصرف مواد ۴۰۸ مورد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۵.۶ درصد کاهش داشته و در رتبه ۱۱ کشور قرار داریم.

افزایش ۴۲ درصدی فوتی‌های ناشی از حوادث کار

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با آمار مراجعین نزاع را در سال گذشته ۴۲ هزار و ۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: آمار نزاع در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال قبل ۲.۳ درصد افزایش یافته که براساس نرخ جمعیت در بین استان‌های کشور در زمینه آمار نزاع در رده ۱۱ کشور است.

فیروزبخت ادامه داد: آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار در سال گذشته ۱۸۲ مورد بوده که یک نفر خانم و ۱۸۱ نفر مرد بودند که نسبت به سال ۱۴۰۰ متأسفانه ۴۲.۲ درصد افزایش داشتیم.

وی اضافه کرد: بیشترین علت فوت حوادث کار سقوط از ارتفاع و برخورد با جسم سخت، برق گرفتگی و سوختگی بوده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان ابراز داشت: شمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال گذشته ۲ هزار و ۷۹۷ نفر بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.‌

فیروزبخت با اشاره به اینکه فوتی‌های ناشی از برق گرفتگی در سال ۱۴۰۱، ۲۹ مورد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۷.۵ درصد کاهش داشت، افزود: فوت ناشی از سوختگی در استان نیز ۱۹۸ مورد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳.۱ درصد افزایش یافته است.

وی بدون اشاره به آمار خودکشی در استان، گفت: فوتی‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج در سال گذشته ۱۷ مورد که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۲ درصد کاهش یافته است.

کمبود فضای فیزیکی و نیروی پزشک بزرگترین چالش پزشکی قانونی اصفهان

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان در ادامه مهمترین چالش کنونی این سازمان را کمبود فضای فیزیکی دانست و اظهار داشت: در حال حاضر ساختمانی که مجموعه پزشکی قانونی مستقر است ساختمانی فرسوده با فضای بسیار محدود است بطوری که علی رغم میل باطنی مجبور هستیم ارباب رجوع را در بیرون سالن انتظار نگهداریم.

فیروزبخت با بیان اینکه با افتتاح ساختمان پزشکی قانونی در گورت چالش کمبود فضا رفع می‌شود، خاطرنشان کرد: پروژه گورت از سال ۱۳۸۶ کلنگ زنی شد که زیربنای آن ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر بوده که به دلیل کمبود اعتبار احداث آن متوقف ماند اما از یکی دو سال پیش تصمیم بر این شد که فاز اول پروژه در ۷۷۰ مترمربع بهره برداری شود.‌

وی با اشاره به اینکه ساختمان گَوَرت بیش از ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار داشت: منتظر تخصیص اعتبار حدود ۶ میلیارد تومان از سوی استانداری برای تکمیل این مجموعه هستیم که متأسفانه تاکنون تخصیص نیافته و در صورت تأمین بودجه پس از سه ماه افتتاح خواهد شد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با بیان اینکه بازسازی و توسعه واحدهای ساختمان فعلی پزشکی قانونی را نیز در دستور کار داریم، تصریح کرد: سال گذشته ساختمان پزشکی قانونی در شهرضا و نائین افتتاح شد.

فیروزبخت اضافه کرد: چالش کمبود نیروی انسانی بخصوص نیروی پزشک از دیگر مشکلات پزشکی قانونی استان است و ما در استان بشدت دچار کمبود نیرو هستیم بطوری که شهرستان‌های نطنز، نائین و سمیرم بدون پزشک هستند و پزشک این سه از مرکز استان بصورت مأمور تأمین می‌شود.‌

وی ابراز داشت: پزشکی قانونی استان اصفهان ۳۷۲ پست در چارت سازمانی دارد که از این تعداد ۱۷۲ پست خالی است.

دیدگاه / پاسخ