حالت شب
  • Wednesday, 19 November 2025
مرغوب‌ترین عسل اصفهان صاحب برند می‌شود

مرغوب‌ترین عسل اصفهان صاحب برند می‌شود

شهرضا با ۹۶ هزار کلنی زنبورعسل در سال بیش از ۱۲۰۰ تن عسل تولید می‌کند اما نبود صنایع بسته‌بندی سبب شده عسل تولیدی این شهرستان ‌به نام دیگر شهرها به فروش برسد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، عسل از نخستین غذاهای بشر است، غذایی که قرآن مجید آن را شفابخش دانسته و علم پزشکی نیز ثابت کرده است این ماده طبیعی با داشتن 15 نوع قند، خواص درمانی فراوانی دارد.شهرضا به دلیل شرایط جغرافیایی و آب‌وهوای مناسب یکی از قطب‌های مهم تولید عسل در اصفهان به شمار می‌رود اما سال‌هاست به دلیل نبود واحدهای فرآوری و بسته‌بندی سبب شده، زحمت یک‌ساله زنبورداران نصیب سایر شهرستان‌ها شود و عسل این شهرستان با نام‌های دیگر بسته‌بندی و عرضه شود.عسل زنبورداران در شهرضا بدون فرآوری و به‌صورت فله، راهی بازار می‌شود که باید مسئولان برنامه‌ریزی هدف‌مندی در این عرصه داشته باشند.

عسل شهرضا به کام دیگر شهرها یک کارشناس زنبورداری در این باره با تأکید بر نقش قابل‌توجه صنایع بسته‌بندی و فراوری عسل در تولید ارزش‌افزوده و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید می‌گوید: ارزش این محصول در صورت بسته‌بندی 25 درصد و در صورت فراوری 30 درصد افزایش می‌یابد و اگر صنایع بسته‌بندی و فراوری عسل در شهرضا توسعه پیدا کند، ارزش سالانه عسل تولیدی در این شهرستان افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد. وی با اشاره به مزیت اشتغال‌زایی ایجاد صنایع تبدیلی عسل در شهرضا گفت: با فراوری عسل تولیدی این منطقه برای افراد زیادی شغل فراهم می‌شود.بدون شک ایجاد و گسترش این دست از صنایع، با مشتری‌پسند کردن محصول بر مقدار مصرف می‌افزاید و در درازمدت باعث افزایش تولید و نیز افزایش درآمد عمومی شهرستان خواهد شد. از سوی دیگر از امکان سوءاستفاده برخی سودجویان که عسل نامرغوب و غیربهداشتی را به مردم عرضه می‌کنند، می‌کاهد.

تولید 1200 تن عسل در شهرضا حسینعلی اباذری، مدیر جهاد کشاورزی شهرضا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرضا در این باره گفت: شهرضا با 96 هزار کلنی زنبورعسل در سال بیش از 1200 تن عسل تولید می‌کند.وی افزود: شهرضا رتبه دوم استان را از لحاظ میزان تولید عسل و رتبه نخست استان را از لحاظ کیفیت عسل تولیدی بر اساس مطالعات پژوهشی و آزمایشگاهی دارد که مستندات آن موجود است.اباذری تصریح کرد: به دلیل نبود صنایع مرتبط با عسل و نبود واحدهای بسته‌بندی و کارخانجات عسل تولیدی، عسل شهرضا به‌صورت فله‌ای خریداری می‌شود و استان‌هایی دیگر عسل تولیدی این شهرستان را به نام خود بسته‌بندی و به فروش می‌رسانند.

عسل شهرضا برندسازی می‌شودمدیر جهاد کشاورزی شهرضا گفت: شرکت‌تعاونی زنبورداران شهرضا در صدد حل این مشکل است به همین منظور مکانی را در شهرک شیخ بهایی منظریه آماده کردند تا کارگاهی با ضوابط غذا و دارو داشته باشیم و عسل شهرضا را با برند این شهرستان عرضه کنیم.وی ادامه داد: با راه‌اندازی این کارگاه انتظار می‌رود بحث بسته‌بندی عسل به شکل ریشه‌ای در شهرضا با مدیریت این مجموعه حل‌وفصل شود تا بستر حضور موفق در بازارهای داخلی و بین‌المللی فراهم شود.اباذری بیان کرد: شهرضا به لحاظ میزان برداشت عسل از هر کلونی رتبه نخست استان اصفهان را داراست.

یک تولیدکننده برتر عسل در شهرضا با انتقاد از نبود صنایع فراوری و بسته‌بندی در شهرضا می‌گوید: باتوجه‌به مزیت‌هایی که شهرستان در تولید عسل مرغوب دارد، می‌توان با ایجاد صنایع بسته‌بندی و تبدیلی مرتبط به توسعه و رونق این صنعت به‌صرفه در شهرستان امیدوار بود.

از عسل بیش از ۳۰۰ نوع محصول فراوری می‌شودامروزه از زهر زنبور عسل در مقاصد درمانی استفاده بسیار می‌شود. هم‌اکنون از عسل بیش از ۳۰۰ نوع محصول فراوری می‌شود که در بخش‌های مختلف پزشکی، آرایشی، صنعتی و غذایی مورداستفاده قرار می‌گیرد. محصولاتی همچون بره‌موم، ژل رویال، زهر زنبور، گرده گل و موم از جمله این محصولات است که متأسفانه در شهرستان شهرضا در این زمینه چندان موردتوجه اساسی به آنها نشده است.کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در صورت ایجاد پیوند میان صنایع تبدیلی و محصولات تولیدی، جهشی مهمی در بالابردن ارزش‌افزوده و تحقق اقتصاد مقاومتی پدید آید.گسترش صنایع تبدیلی یکی از بهترین روش‌های توسعه اشتغال و افزایش درآمدها در مناطق شهری و روستایی است.

دیدگاه / پاسخ