حالت شب
  • Thursday, 04 September 2025
۸۱ درصد از ظرفیت سد زاینده‌رود خالی است

۸۱ درصد از ظرفیت سد زاینده‌رود خالی است

مدیر بهره‌برداری سد و نیروگاههای زاینده‌رود و کوهرنگ گفت: اکنون تنها 236 میلیون مترمکعب آب در سد زاینده‌رود ذخیره شده و 81درصد از ظرفیت آن خالی است.

به گزارش الماس خبر به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، سید مجتبی موسوی نایینی افزود: ذخیره این سد مخزنی، سال گذشته در چنین مقطعی ۳۳۶ میلیون مترمکعب بود.

وی اضافه کرد: میزان پُرشدگی سد در حال حاضر به ۱۹ درصد رسیده است که در مدت مشابه سال قبل ۳۰درصد بود.

مدیر بهره‌برداری سد و نیروگاههای زاینده‌رود و کوهرنگ تصریح کرد: میانگین ذخیره آب در سد زاینده‌رود در مقایسه با میانگین بلندمدت ۷۰درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته وی میزان آب امسال سد زاینده‌رود، رتبه ۴۹در ۵۵سال گذشته است که نشان از میزان بسیار ناچیز ذخیزه آن دارد.

موسوی نایینی افزود: میانگین بارش در سرشاخه‌های زاینده‌رود از آغاز سال آبی جاری(اول مهر سال قبل) تاکنون ۹۷۰ میلیمتر بوده است که کاهش ۱۶ درصدی نسبت به یک سال قبل از آن و کاهش ۳۰ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت دارد.

مدیر بهره‌برداری سد و نیروگاههای زاینده‌رود و کوهرنگ خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت ذخیره آب، استفاده صحیح از منابع آبی و صرفه‌جویی در تمام بخش‌ها ضروری است.

سد زاینده‌رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹میلیون مترمکعب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

دیدگاه / پاسخ