حالت شب
  • Wednesday, 30 July 2025
تولید شیر فراویژه در اصفهان برای مقابله با بیماری‌های گوارشی

تولید شیر فراویژه در اصفهان برای مقابله با بیماری‌های گوارشی

یک شرکت دانش‌بنیان در اصفهان شیر حاوی آنتی‌بادی تولید کرده است که به دلیل دارا بودن ترکیبات زیست‌فعال، علاوه بر مقابله با عفونت‌ها، می‌تواند از بروز برخی سرطان‌ها و بیماری‌های گوارشی نیز جلوگیری کرده و در ترمیم زخم‌های دستگاه گوارش مؤثر باشد.

حسن نیلی احمدآبادی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به زمینه فعالیت این شرکت اظهار داشت: شرکت ما از سال ۱۳۹۸ در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شده و به‌صورت تخصصی در حوزه تولید مواد بیولوژیک برای مقابله با عفونت‌های ویروسی، باکتریایی و انگلی فعالیت می‌کند.وی با اشاره به یکی از محصولات شاخص شرکت افزود: یکی از محصولات ما شیر حاوی آنتی‌بادی است که با هدف ایمنی غیرفعال تولید شده و به‌صورت روزانه در سطح شهر اصفهان توزیع می‌شود. این شیر به‌گونه‌ای طراحی شده که آنتی‌بادی‌های تولیدشده در بدن دام، از طریق شیر به مصرف‌کننده منتقل شود و با جلوگیری از اتصال ویروس به گیرنده‌های بدن، ایمنی بدن را افزایش دهد.نیلی خاطرنشان کرد: این محصول با فرآوری و ترکیباتی متفاوت از شیرهای معمولی تولید می‌شود و به دلیل دارا بودن ترکیبات زیست‌فعال، علاوه بر مقابله با عفونت‌ها، می‌تواند از بروز برخی سرطان‌ها و بیماری‌های گوارشی نیز جلوگیری کرده و در ترمیم زخم‌های دستگاه گوارش مؤثر باشد.مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با تأکید بر کاربرد گسترده این شیر فراویژه گفت: این شیر برای گروه‌های دارای سیستم ایمنی ضعیف مانند کودکان و افراد میانسال بسیار مفید است. وی ادامه داد: مصرف منظم آن، حتی در حد دو بار در هفته، می‌تواند به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کرده و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهد. اگرچه این محصول به‌طور متوسط حدود ۲۵ درصد گران‌تر از شیر معمولی است اما از نظر ارزش تغذیه‌ای، نسبت به منابعی مانند گوشت، مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و میزان جذب پروتئین بالاتری نیز دارد.
 
استفاده از باکتریوفاژها به‌عنوان جایگزینی مؤثر برای آنتی‌بیوتیک‌هامعاون مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان در ادامه به دیگر محصولات این شرکت اشاره کرد و افزود: از جمله دیگر محصولات ما، باکتریوفاژها هستند؛ ویروس‌هایی که به‌صورت اختصاصی باکتری‌ها را هدف قرار می‌دهند. این فناوری در شرایطی که مقاومت آنتی‌بیوتیکی در حال افزایش است، می‌تواند به‌عنوان جایگزینی مؤثر برای آنتی‌بیوتیک‌ها به‌کار رود. در حال حاضر یک طرح مشترک با مرکز تحقیقات عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای بررسی اثر این باکتریوفاژها روی بیماری هپاتیت در حال انجام است.وی با اشاره به تهدید جهانی مقاومت آنتی‌بیوتیکی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر در جهان به‌دلیل مقاومت آنتی‌بیوتیکی جان خود را از دست دهند. این چالش ناشی از استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها است که موجب ظهور باکتری‌هایی مقاوم به تمامی داروهای موجود شده است. در چنین شرایطی، استفاده از باکتریوفاژها به‌عنوان گزینه‌ای مؤثر و اختصاصی، اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.تولید آغوز لایوفریز برای ورزشکاراننیلی احمدآبادی به معرفی یکی دیگر از محصولات شرکت پرداخت و اظهار کرد: آغوز لایوفریز شده از دیگر محصولات ماست که برای ورزشکاران به‌ویژه در حوزه بدنسازی طراحی شده است. این محصول در شرایط خلأ و انجماد خشک‌سازی شده و بدون نیاز به زنجیره سرد قابل حمل و مصرف است. استفاده از آن به بازسازی عضلات و تحریک رشد کمک می‌کند و برای افرادی که تمرین‌های سنگین انجام می‌دهند بسیار مؤثر است.
 
معاون مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان گفت: محصول دیگری که در سبد تولیدات ما قرار دارد، واکسن مقاوم به حرارت بیماری نیوکاسل در پرندگان است. این واکسن با فناوری خاصی تولید می‌شود که برای هر منطقه و سویه بومی آن منطقه طراحی شده است. ویژگی مهم این واکسن، پایداری در برابر شرایط محیطی و اثربخشی بالا در مقایسه با واکسن‌های رایج است.وی با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی در ارتقای سلامت جامعه عنوان داشت: ما بر این باوریم که یکی از راه‌های اصلی ایمن‌سازی جامعه، به‌ ویژه در شرایط بحرانی، ارتقای کیفیت تغذیه با استفاده از ترکیبات زیست‌فعال است. فعالیت ما در مرز دانش زیستی، در راستای پاسخ به نیازهای نوظهور حوزه سلامت و تغذیه کشور انجام می‌شود.

دیدگاه / پاسخ