حالت شب
  • Wednesday, 09 July 2025
ضرورت تأمین سرویس‌های ایمن و ثابت مدارس؛ مطالبه جدی والدین دانش‌آموزان

ضرورت تأمین سرویس‌های ایمن و ثابت مدارس؛ مطالبه جدی والدین دانش‌آموزان

اصفهان – ایرنا – با افزایش ترافیک و تهدیدات اجتماعی در شهرها، والدین به دنبال گزینه‌های ایمن و مطمئن برای سرویس مدارس فرزندانشان هستند. تغییرات فرهنگی و اجتماعی، از جابجایی‌های قدیمی به سمت استفاده از خودروهای سواری، ضرورت ایجاد ساختارهای ثابت و ایمن در این حوزه را به یک نیاز اساسی تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا، زمانی در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ بیشتر دانش‌آموزان یکی از تفریحات و برنامه‌ریزی های خود برای سال تحصیلی را هماهنگی با هم کلاسی ها برای طی کردن مسافت از خانه تا مدرسه و بالعکس با پای پیاده می‌دانستند.

گذشت زمان، توسعه شهرها، بعد مسافت، ترافیک، تحولات اجتماعی در ساختار شهری و در نهایت تهدیدات و آسیب های اجتماعی، والدین را بر آن داشت تا برای تردد فرزندانشان به مدرسه سرویس اختیار کنند.

سرویس های مدارس در ابتدا مینی بوس‌های قدیمی بود که جمعیتی از دانش‌آموزان چند مدرسه را به‌طور همزمان جابجا می‌کردند.

اکنون اما تنوع سرویس‌های مدرسه بیشتر شده و در قالب خودروهای سواری، تاکسی‌های ون، مینی‌بوس و حتی اتوبوس به دانش‌آموزان سرویس‌دهی می‌کنند که در این میان بیشتر خانواده‌ها ترجیح می‌دهند فرزندانشان از خودروهای سواری برای رفتن به مدرسه استفاده کنند.

در مجموع می‌توان گفت سرویس مدرسه در دهه‌های اخیر به یک نیاز برای اولیای دانش آموزان و همچنین به یک دغدغه در حوزه ساماندهی برای مسوولان مدرسه تبدیل شده است.

در این پیوند، پدر یک دانش‌آموز دوره اول متوسطه در اصفهان به خبرنگار ایرنا گفت: سالهاست که ساختار یکسانی برای سرویس مدرسه دانش‌آموزان تعریف نشده و در آستانه سال تحصیلی جدید هر مدرسه‌ای ساز خودش را می‌زند.

مرتضی ناظمی افزود: من دارای ۲ فرزند هستم که یکی در دوره ابتدایی و دیگری مشغول به تحصیل در دوره متوسطه است و در سالهای اخیر برای گرفتن سرویس مدرسه برای هر کدام از آن ها با مشکلاتی مواجه بودم.

وی اظهار داشت: زمانی موضوع سرویس مدرسه را به سازمان تاکسیرانی واگذار کرده بودند، بعد از آن سامانه ای طراحی شد اما این موارد در حالیست که همچنان برخی مدارس خودشان به معرفی شرکت های حمل و نقل دانش‌آموزی می‌پردازند.

این والد دغدغه‌مند، خواستار ساماندهی وضعیت سرویس مدارس هم از لحاظ شرکت ها و هم رانندگانی شد که اقدام به جابجایی دانش‌آموزان می‌کنند.

مادر یک دانش‌آموز ابتدایی که در محدوده غرب اصفهان ساکن است نیز گفت: در گذشته مدیران مدارس شرکت هایی را برای حمل و نقل دانش‌آموزان به ما معرفی می‌کردند که در میانه سال رانندگان با مسوولان شرکت ها دچار اختلاف نظر می‌شدند و در جابجایی فرزندانمان خلل‌هایی ایجاد می‌شد.

مهین مسرور افزود: از سویی برخی رانندگانی که در این شرکت ها برای حمل و نقل دانش‌آموزان به کار گرفته می‌شدند گاهی به لحاظ رفتاری رعایت شوونات را نمی‌کردند.

وی از مسوولان آموزش و پرورش درخواست کرد تا ساختار ثابت، مطمئن و مشخصی را برای موضوع سرویس مدارس دانش‌آموزان با نظارت مدرسه و پلیس راهور اتخاذ کنند.

ممنوعیت انعقاد قرارداد سرویس بین مدارس و شرکت های مربوطه

رییس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره‌ کل آموزش و پرورش اصفهان از ممنوعیت انعقاد هرگونه قرارداد سرویس حمل و نقل دانش‌آموزان بین مدارس و پیمانکاران شرکت های مربوطه خبر داد.

امینه سادات طباطبایی افزود: امور مربوط به حمل و نقل دانش آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ مطابق با آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان مصوب هیئت وزیران در شهریور ماه ۱۴۰۲ است.

وی اظهار داشت: در شهر اصفهان سامانه سفیر مهر با هدف بهبود و ارتقای خدمات سرویس دهی مدارس راه اندازی شده و برای سومین سال آماده خدمت رسانی به دانش‌آموزان می‌باشد؛ ثبت‌نام سرویس مدارس ویژه دانش‌آموزان شهر اصفهان فقط از طریق این سامانه امکان پذیر است و از تاریخ ۲۰ تیرماه آغاز خواهد شد.

رییس اداره انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش اصفهان افزود: اولیای دانش آموزان شهر اصفهان که تمایل به استفاده از خدمات سرویس حمل و نقل دانش آموزی را دارند، باید درخواست خود را در سامانه یاد شده ثبت کنند.

وی خاطرنشان کرد: موارد مهم در زمینه سرویس حمل و نقل دانش آموزان شهر اصفهان و آدرس سامانه سفیر مهر به همه نواحی در قالب بخشنامه ‌اعلام شده است و مدیران مدارس موظفند آدرس سامانه را برای ثبت درخواست به اطلاع اولیای مدرسه خود برسانند.

طباطبایی افزود: برابر با ماده ۲۴ آیین نامه یاد شده، هرگونه دخالت مدیران مدارس یا سایر مسوولان و عوامل مدرسه یا ادارات آموزش‌وپرورش در حوزه حمل و نقل خارج از موارد تعیین شده در آیین‌نامه و انعقاد هرگونه قرارداد بین مدارس و مجموعه‌های تابعه با پیمانکاران ممنوع است و با مدارس دولتی و غیر دولتی خاطی برخورد قانونی لازم به عمل خواهد آمد.

وی یادآور شد: برابر با ماده ۲۵ آئین نامه، نظارت عالیه بر خدمات ارائه شده در حمل و نقل دانش‌آموزی در شهرستان‌ها بر عهده شورای هماهنگی ترافیک شهرستان و در مرکز استان بر عهده شورای هماهنگی ترافیک استان می باشد که در جلسات مربوط به سرویس حمل و نقل دانش آموزان نمایندگان آموزش و پرورش و انجمن اولیا و مربیان نیز حضور خواهند داشت.

به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی گذشته حدود یک میلیون دانش‌آموز در ۶ هزا واحد آموزشی تحصیل کردند..

دیدگاه / پاسخ